Opera Melancholica

Fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen komen tot leven, mede dankzij choreografieën van Scapino Ballet Rotterdam. Centraal staat de meeslepende opera The Fall of the House of Usher van Philip Glass naar Edgar Allen Poe.

OPERA2DAY en het New European Ensemble verwelkomen u in het anatomisch theater van de psyche. Hier worden schedels gelicht. Via filmische minimal music van componist Philip Glass en een verhaal van ‘Master of the Macabre’ Edgar Allan Poe, ervaart u fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen live in het theater. Die worden mede tot leven gebracht met een choreografie van Scapino Ballet Rotterdam.

Centraal staat de Nederlandse première van Glass’ meeslepende ‘Opera in Two Acts’ The Fall of the House of Usher met een libretto van Arthur Yorinks naar Poe. Het werk geeft een portret van de melancholicus ‘pur sang’ Roderick Usher en zijn tweelingzus Madeline, die in deze productie wordt vertolkt door een sopraan én een danseres. We dompelen u onder in Ushers melancholie en nemen u aan de hand daarvan mee langs alle regionen van de menselijke geest: Opera Melancholica.

Melancholie is ons mensen eigen. We zijn in staat om te kijken naar ons bestaan en beseffen onze sterfelijkheid. We koesteren lucide dromen over een betere wereld en over een leven voorbij de dood. Overweldigende vergezichten. Maar voor die idealen betalen we een prijs: de angst en de weemoed als we weer zijn teruggeworpen in de harde realiteit. Als we die terugweg nog kunnen vinden…

19 januari 2020
t/m 19 maart 2020

Regie
Serge van Veggel
Choreografie

Ed Wubbe

Muziek

New European Ensemble

Agenda

zondag19 Jan 2020 - 15:00 Try-outOpera Melancholica Theater aan de Schie Schiedam Tickets
dinsdag28 Jan 2020 - 19:30 VoorstellingOpera Melancholica Koninklijke Schouwburg Den Haag Tickets
woensdag29 Jan 2020 - 19:30 PremiereOpera Melancholica Koninklijke Schouwburg Den Haag Tickets
dinsdag04 Feb 2020 - 20:00 VoorstellingOpera Melancholica Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen Tickets
woensdag05 Feb 2020 - 20:00 VoorstellingOpera Melancholica Schouwburg De Lawei Drachten Tickets
Menu