TWOOLS 5

Premières van André Gingras, Ruby Edelman, Annabelle Lopez Ochoa, Ederson Rodrigues Xavier, Ed Wubbe en Nanine Linning i.s.m. dichter Mustafa Stitou en muzikant E.O.G.
Op vijf achtereenvolgende avonden staat de Rotterdamse Schouwburg in het teken van Scapino's uitsmijter van het seizoen: TWOOLS 5

De Canadees André Gingras heeft in de drie jaar dat hij als choreograaf werkt lovende kritieken gekregen voor zijn dansstukken 'CYP17' en 'The Sweet Flesh Room' die te zien waren op het CaDance Festival in Den Haag. 
Ruby Edelman, afkomstig uit Israël, werkt sinds 1997 als choreograaf in Nederland en leverde al een succesvolle bijdrage aan TWOOLS 3. 
Annabelle Lopez Ochoa is, behalve danseres bij Scapino, een steeds vaker gevraagd choreografe. Volgend seizoen maakt zij werken voor o.a. Scapino en Het Nationale Ballet. Ook Ederson Rodrigues Xavier danst en choreografeert bij Scapino en maakt volgend seizoen zijn vierde dansstuk voor het gezelschap. 
Nanine Linning maakte in korte tijd bij Scapino drie dynamische groepsstukken waarmee zij de rol van huischoreograaf met verve vervult.
Van artistiek leider Ed Wubbe kan gezegd worden dat hij één van de meest veelzijdige (inter-)nationale choreografen is.

Over TWOOLS

Bedacht en geregisseerd door artistiek leider Ed Wubbe kwam Scapino in 1999 met de eerste editie van dit dansspektakel. Dankzij het aansprekende concept - afwisselend, prikkelend, serieus, humoristisch en altijd verrassend - wisten de TWOOLS'en zich in korte tijd op de danskalender te plaatsen.

TWOOLS wordt in een hoog tempo gemaakt én gepresenteerd. Verschillende choreografen van binnen en buiten het gezelschap maken korte choreografieën die worden afgewisseld door snelle decorwisselingen en aan elkaar geknoopt door Ed Wubbe. TWOOLS biedt een 75 minuten durende non-stop danservaring. Pinguins, breakdance, Schotse rokken en een diner-dansant waren de rode draden in de vorige TWOOLS voorstellingen. Alles kan in TWOOLS.

Menu