Perfect Skin | choreografie Ed Wubbe (foto Hans Gerritsen)

Ondersteuning van DigitALL voor digitaal Dansarchief

Samen met Conny Janssen Danst en Dansateliers slaan we de handen ineen om gezamenlijk onze archieven te ontsluiten voor publiek. Dankzij de toekenning vanuit cultuurloket DigitALL kunnen we hier nu mee aan de slag!

Dankzij dit samenwerkingsproject (Rotterdamse Dansarchieven Online) tussen Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en Dansateliers kunnen we aan de slag om een publiek toegankelijk, online, Rotterdams dansarchief op te zetten. De bijdrage van Cultuurloket DigitALL wordt ingezet voor de ontwikkeling van een nieuwe centrale beeldbank, waar de dansarchieven gezamenlijk ontsloten worden en het publiek actief zelf kan bijdragen en reageren. Dat wordt gedaan via de implementatie van een online tool (Digital Asset Management). Deze tool biedt publieke toegang tot het archief en ondersteunt crowdsourcing, zodat bezoekers beelden kunnen uploaden en informatie kunnen toevoegen. Het platform is toegankelijk via mobiele telefoon en vereist geen inloggen of account aanmaken.

Met ‘De Rotterdamse dansarchieven online’ krijgt het publiek toegang tot een digitaal archief van de geschiedenis van de Rotterdamse dans.